Danny Elfman is nu vooral bekend als maker van filmsoundtracks (waaronder veel van Tim Burton’s films) en van de begintune van The Simpsons, maar ooit begon hij als voorman van de cultband Oingo Boingo. Zijn solodebuut So-Lo uit 1984 wordt vaak ook als Oingo Bongo-plaat gezien. Hoe dan ook, zijn volgende soloplaat verschijnt op 11 juni. “Happy” was de eerste van een vijftal singles die Elfman vorig jaar en dit jaar uitbracht die allemaal op het album Big Mess terecht gaan komen.

Bij deze track zingt hij en is hij verantwoordelijk voor de synths en een deel van de gitaren. De andere namen zijn ook niet de minsten: Josh Freese (Guns N’Roses, Chris Cornell, A Perfect Circle) op drums, Nili Brosh (Tony MacAlpine, The Iron Maidens) op gitaar en Stu Brooks (Peeping Tom met Mike Patton, Meshell Ndegeocello) op bas.

Het is een stuk heavier dan ik had verwacht, op deze track ergens tussen The Sparks, Public Image Limited’s Album en Nine Inch Nails. Ook de andere tracks zijn onverwacht leuk.