KK Downing is de afgelopen jaren een wat trieste figuur geworden. Hij verliet Judas Priest en schopte daarbij flink om zich heen. Zijn oudedagsvoorziening dacht hij geregeld te hebben met een investering in een golfresort. Dat ging mis, en Downing was gedwongen zijn rechten op toekomstige royalties te verkopen.

In 2018 was hij veel in de pers te vinden, enerzijds om zijn opvolger in Judas Priest, Richie Faulkner, te bekritiseren en anderzijds te melden teleurgesteld te zijn dat hij niet terug in de band was gevraagd toen Glenn Tipton door de diagnose van de ziekte van Parkinson afscheid moest nemen van het toerleven. Hoe hij een dagelijkse samenwerking zag met de gitarist die hij als een kopie wegzette, vertelde hij er niet bij. De kans is groot dat beide uitspraken vooral bedoeld waren om publiciteit te genereren voor de autobiografie die later dat jaar verscheen.

We zijn inmiddels weer twee jaar verder en nu komt er een video uit van zijn nieuwe band KK’s Priest, met in de band Tim “Ripper” Owens én drummer Les Binks, beiden ook in het verleden actief bij Judas Priest. Faulkner zal de ironie niet ontgaan zijn dat Downing nu een band begint die zelf als een kopie van Judas Priest klinkt en ook nog eens meelift op de naam. Ergens in de loop van het jaar moet het debuutalbum Sermons Of The Sinner verschijnen. Noemde daar iemand Oliver/Dawson Saxon…?