De hype van tribute-acts heb ik nooit helemaal begrepen. Een zekere fascinatie voor het fanatisme van The Analogues bij het Beatlesmateriaal heb ik wel, maar verder blijft het toch net niet.

Een uitzondering maak ik voor bands en muzikanten die zelf al als originele artiesten een verdiende reputatie hebben en vervolgens hun helden eren. Yellow Matter Custard met de Beatles-livealbums bijvoorbeeld, of de Leif De Leeuw Band bij hun Allman Brothers-concerten. De Tedeschi Trucks Band doet nu hetzelfde met Layla And Other Assorted Love Songs van Derek And The Dominoes. Onder de titel Layla Revisited (Live at LOCKN’) brengen met hun band ze een ode aan dat album. Het livealbum, met in de band Doyle Bramhall II en zoals hier te zien is ook medewerking van Phish’ Trey Anastasio, wordt op 16 juli uitgebracht via Bandcamp.