Het laatste Journeyalbum is net tien jaar oud. Het heette Eclipse en eigenlijk vond ik het geen bijzonder album.

Inmiddels zijn er heel wat ruzies geweest in Journeyland. Tussen Neal Schon en Jonathan Cain omdat de laatste twee bandleden meenam voor een foto-op van Donald Trump “met Journey” – Cain’s echtgenote is Trump’s spiritual advisor en die is net zo van de werkelijkheid losgezongen als je bij die functieomschrijving verwacht. Journey verloor ook twee bandleden, nadat Steve Smith en Ross Valory probeerden een soort staatsgreep te plegen binnen het Journey-consortium. De Trumpjaren waren ook voor Journey bijzonder roerig.

Inmiddels zijn er twee nieuwe bandleden, drummer/producer Narada Michael Walden (Mahavishnu Orchestra en Jeff Beck, maar ook Whitney Houston en Mariah Carey) en de teruggekeerde bassist Randy Jackson, en wordt er aan nieuw materiaal gewerkt.

De eerste track is nu vrijgegeven. Voorlopig vind ik het geen heel hoopvol teken voor het volgende album. Het drumwerk lijkt het tempo er wat uit te halen en afgezien van de gitaarsolo’s zit er sowieso weinig pit in. Gelukkig zijn ze nog niet klaar met het album. Ik zet liever Generations weer eens op.