Beheersing werkt

Een tijd geleden besprak ik hier het album Burning Light van de Den Dolderse poprockformatie Muck. Nu, twee jaar, twee zangers en een drummer verder, is er de single Slip Away.

Burning Light stond vol goed opgebouwde poprock met mooie koortjes en daarmee gaan ze hier verder. De nieuwe zanger Joost Boxem heeft een prima stem die goed bij het materiaal past. Slip Away is een semi-ballad met fraai akoestisch gitaarwerk. Ook I’ll Be Gone is een ingetogen song, met echter een tikkie meer rockelementen en een fraaie orgelpartij. Net als twee jaar geleden is er veel aandacht voor de opbouw, met gitaarwerk dat niet meteen op de voorgrond staat, maar beter is dan je bij oppervlakkige beluistering zou kunnen denken. In beide tracks is een duidelijke Americana/Mark Knopfler-vibe waarneembaar.

Veel bands hebben de neiging alles uit de kast te halen als ze aan eigen materiaal beginnen. Muck weet zich te beheersen en komt daardoor per saldo met beter materiaal op de proppen, ook op deze single weer.

Slip Away en I’ll Be Gone zijn te vinden op Spotify en iTunes.

Muck – Slip Away
(Eigen beheer)

Muck website
Muck YouTubekanaal

Deze recensie en meer op Rockportaal