Het vorige Alcatrazz-album Born Innocent was ronduit geweldig. Maar na wat schijnbaar een conflict met de manager is geweest stapte Graham Bonnet eruit, meteen aankondigend zijn eigen versie van Alcatrazz te beginnen.

Zijn opvolger met de achtergebleven andere muzikanten (toetsenist Jimmy Waldo, bassist Gary Shea, drummer Mark Benquechea en gitarist Joe Stump) was Doogie White, ook al ex-Rainbow en nog niet zo lang geleden samen met Bonnet onder de naam Michael Schenker Fest toerend. Bonnet zelf leek er geen enkel probleem mee te hebben dat White zijn plek overnam. Zelf heeft hij vooralsnog alleen een nieuwe gitarist, Jeff Loomis (Nevermore, Arch Enemy).

Vandaag is het nieuwe album van de oorspronkelijke Alcatrazz uitgekomen, V. Maar ja, wat is er oorspronkelijk aan een band waarin de enige persoon die er al die tijd in zat en zo bepalend was voor het geluid. Doogie White is geen slechte zanger, maar wel een beetje dertien-in-een-dozijn. Het resultaat is wat mij betreft een wat generiek powermetalgeluid.