Mascot heeft een best vermakelijke kerst-EP Christmas Rocks Vol. 2 uitgebracht met tracks van onder andere The Georgia Thunderbolts en Beth Hart, maar daar zijn alleen lyric video’s van beschikbaar. Daarom hier een video van het recente Paul Gilbert-kerstalbum ‘Twas.

Zoals Steve Vai op zijn nieuwe album volop aan het experimenteren is met speltechnieken, zo doet Gilbert dat hier ook. Op de bovenste gitaarhals zitten maar drie snaren, steeds een vol octaaf hoger gestemd. Waarover Gilbert zegt: “I tune the strings in octaves, which allows me to play ridiculously fast arpeggios, and very little else (which is why I have a normally strung guitar for the other neck.)”. En het is waar, het gezwiep op de bovenste gitaarhals is het minst interessante deel…

Het aardige is dat de tekst meeloopt, zodat je de zanglijn die Gilbert aanvankelijk schreef prima kunt volgen.