Public Image Limited – Rise

Een gezellig ventje is John Lydon nooit geweest en inmiddels is hij volledig off the deep end, maar zijn album Album/Compact Disc/Cassette (de naam was afhankelijk van het format) blijft geweldig. Een album waarbij de diverse muzikanten meestal niet eens tegelijk in de studio waren – bijna een lockdown-album avant la lettre -, maar producer Bill Laswell wist er niettemin iets bijzonders van te maken. Op sommige tracks was Cream’s Ginger Baker te horen, maar op “Rise” was de drummer van dienst Tony Williams (Miles Davis), met verder Laswell zelf als bassist, Steve Vai op gitaar, Ryuichi Sakamoto op synthesizer en Bernard Fowler op achtergrondzang. Dat was ook in 1985 al een sterrenensemble.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *