Status Quo – Roadhouse Blues

Dit jaar overleed bassist Alan Lancaster, medeoprichter van Status Quo. Zijn laatste optreden met de band was op Live Aid, waarna een rechtszaak over de rechten op de naam de verhoudingen voor jaren verziekte.

Gelukkig kwamen Lancaster en Rossi in 2010 weer op goede voet met elkaar, wat uiteindelijk leidde tot de Frantic Four-optredens in 2014. Lancaster was verschillende keren te zien in de Hello Quo!-documentaire, inclusief repetitiebeelden zoals hieronder. Lancaster was toen al fragiel door de gevolgen van MS. Dat hij daarna de Frantic Four-optredens Ć¼berhaupt kon doen was eigenlijk een verrassing. In 2021 kreeg de ziekte hem er toch onder, op 72-jarige leeftijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *