The Davey Johnstone Band – Melting Snow

Bijna vijftig jaar tussen twee opeenvolgende soloalbums, dat zal niet vaak voorkomen. Davey Johnstone had het ook best druk in de tussentijd: hij is musical director bij Elton John en had in 2019 zijn 3000ste optreden(!) met hem.

Deeper Than My Roots heet het album en het verschijnt op 4 februari. De band had trouwens ook The Johnstone Band genoemd kunnen worden, want de meeste andere muzikanten op het album zijn kinderen van hem. Afgaande op deze track hebben ze nooit iets anders te horen gekregen dat recenter was dan de seventies.

Een reactie

  1. Elton John heeft een liveband met een harde kern, waarvan enkelen al zo’n 50 jaar samenspelen. Niet alleen Dave Johnstone, maar ook bv de drummer. Ik houd wel van dit soort loyaliteit. Daarnaast heeft EJ niet bepaald de reputatie te hebben van knieperd. Misschien wel zo’n zelfde verdeling van de recette als the Boss en zijn E-street band.

    Zag ook nog bekende namen voorbijkomen van Jo Partridge ( speelde op War of the Worlds van Jeff Wayne) en Matt Bissonette op bass.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *