Asia heeft een goed gedocumenteerde geschiedenis van vertrekkende en/of ontslagen muzikanten. Dit was de bezetting na de eerste breuk in de band. De eerste bezetting was die met Geoff Downes, Carl Palmer, Steve Howe en John Wetton. Wetton vertrok midden in een Amerikaanse tournee – op wiens initiatief is tot op de dag van vandaag onduidelijk. Palmer’s ELP-maatje Greg Lake werd ad interim gevraagd, weigerde aanvankelijk en kreeg vervolgens een zodanig bedrag geboden door de platenmaatschappij dat hij toch maar ja zei tegen een aantal concerten in Japan. De voorbereidingstijd was dermate kort dat hij een teleprompter had voor de teksten. Een paar maanden later keerde Wetton terug, maar alleen op voorwaarde dat Howe eruitgekegeld werd. Gezellig!

Het was het begin van een reeks opmerkelijke gitaristen: Mandy Meyer (Krokus), Scott Gorham (Thin Lizzy), Pat Thrall (Pat Travers, Meat Loaf), toch weer Steve Howe, Al Pitrelli (Savatage), Guthrie Govan (Steven Wilson, Aristocrats), voor de afwisseling nog een keer Steve Howe, YouTuber(!) Sam Coulson, Ron Bumblefoot Thal (Guns N’Roses, Sons Of Apollo) en nu Marc Bonilla (Glenn Hughes, Keith Emerson). Enige constante in Asia: toetsenist Geoff Downes.