Mother’s Finest – Mickey’s Monkey

Als muziekneuroot kijk ik op cd’s ook altijd wie welke track heeft geschreven. Bij tracks die ik al heel lang ken – voordat ik een full-blown neuroot was – is dat niet altijd het geval. Zo bleek een tijdje geleden dat ik gemist had dat Living Colour’s “Memories Can’t Wait” een Talking Heads-cover was.

Gisteren zat ik de documentaire Hitsville: The Making of Motown te kijken en hoorde ik plotseling het ‘Lum di lum di lie’ van “Mickey’s Monkey” voorbijkomen. Blijkt een van de fijnste tracks van Mother’s Finest een cover te zijn! Van (Smokey Robinson &) The Miracles en geschreven door Holland/Dozier/Holland. Een versie die wel heel ver verwijderd is van de rock en funk van Mother’s Finest. De documentaire is nog een kleine maand terug te kijken op de site van Het Uur Van De Wolf.

« »