Ronni Le Tekrø - Bigfoot TV cover

Ronni Le Tekrø – Bigfoot TV

Pretrock met inhoud

Zijn vaste bandje is de poprockformatie TNT, maar voorman Ronni Le Tekrø heeft in zijn lange loopbaan ook allerlei samenwerkingen en solowerk uitgebracht. De laatste was A Death Divine met de in Noorwegen woonachtige blues noir-artiest Ledfoot. Bij dezelfde platenmaatschappij is nu een soloalbum van Le Tekrø verschenen, Bigfoot TV.

TNT-liefhebbers kunnen meteen aanhaken, want ook op dit album is het catchy rock wat de klok slaat. Le Tekrø is een verdienstelijk zanger, maar geen standaard-rockzanger. Om zijn zang tot zijn recht te laten komen speelt hij met de dynamiek binnen de songs en dat zorgt voor een intrigerend geluid op dit album.

Dat Le Tekrø songs kan schrijven weten we al langer, dus het is vooral interessant wat hij daar muzikaal mee doet. Het lijkt erop dat de samenwerking met Ledfoot hem goed is bevallen, want het geluid is wat donkerder en iets minder upbeat dan bij TNT. Meestal is het desondanks poprock in de traditionele bezetting met gitaar, bas, drums en wat toetsen. Hij maakt ook uitstapjes naar wat steviger rock (Eyes Of The Woods) en ballads (New Day In The Morning). In A Handful Of Time verwerkt hij wat Keltische elementen á la Gary Moore. Speciale vermelding voor Moving Like A Cat, waarin hij met zijn gitaar als het ware de soepele bewegingen van zijn kat emuleert. Het levert een spannende song op waarbij je automatisch mee zit te wiegen.

Le Tekrø is in de eerste plaats een liedjesschrijver en pas daarna een zeer vaardig gitarist. Dat merk je aan composities én teksten, of het nu gaat of iets als zijn kat, over persoonlijke demonen, over natuurbehoud of over zijn ontvoering door aliens – en dat laatste meent ‘ie. Wat maakt het uit, het zorgt voor fijne songs die Le Tekrø en kompanen – soms luchtig, soms wat intenser – verpakken in smakelijke rockers.

Le Tekrø kan poppy songs schrijven zonder te vervallen in gemakzuchtige dertien-in-een-dozijn-deuntjes en op Bigfoot TV is dat niet anders. Het is pretrock met inhoud.

Ronni Le Tekrø – Bigfoot TV
(TBC Records)

Ronni Le Tekrø website
Ronni Le Tekrø YouTubekanaal

Deze recensie en meer op Rockportaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *