Vorig jaar bracht Gov’t Mule naar eigen zeggen hun eerste bluesalbum uit, Heavy Load Blues. Toch een wat aparte opmerking bij een band die zich weliswaar niet laat beperken door genregrenzen, maar waar blues toch de belangrijkste invloed is.

Ik had ‘m eigenlijk willen bespreken, maar dat is er niet van gekomen. Eigenlijk heb ik Heavy Load Blues ook bar weinig gedraaid. Toch maar weer eens doen, geloof ik. “If Heartaches Were Nickels” was een van de eigen tracks tussen covers van onder andere Tom Waits en Howlin’ Wolf.

Op 27 mei komen er trouwens cd- en vinyledities uit van Stoned Side Of The Mule Vol. I & II, een liveoptreden met Stonescovers uit 2009. Zelf heb ik de promo al jaren in huis, van rond de release van die andere bijzondere liveprojecten Sco-Mule (met John Scofield), Dark Side Of The Mule en Dub Side Of The Mule. Stoned Side Of The Mule verscheen destijds alleen op vinyl, alleen recensenten kregen een promo-cd.