The Traveling Wilburys – The End Of The Line

Momenteel ben ik het boek The Traveling Wilburys: The Biography aan het lezen. Dat in de video van “The End Of The Line” Roy Orbison’s gitaar op een schommelstoel te zien was als eerbetoon na diens overlijden wist ik, dat de opnamen van deze video vier dagen na het overlijden plaatsvonden niet.

Wat ik ook niet wist was dat Jeff Lynne vier platen vrijwel tegelijkertijd aan het produceren was. Zoals bekend ontstond de band ooit met “Handle With Care”, wat een b-kantje voor een single van George Harrison’s Cloud Nine had moeten worden, maar Lynne was óók bezig met Tom Petty’s Full Moon Fever, Orbison’s Mystery Girl en dus het debuut van The Traveling Wilburys, Vol. 1.

Overigens hadden de platenmaatschappijen van The Traveling Wilburys en Tom Petty er weinig vertrouwen in dat de albums een succes zouden gaan worden. Gevalletje ‘you had one job’…

« »