Steve Vai – In The Wind

Na het instrumentale Inviolate kondigde Steve Vai voor dit jaar weer projecten met orkesten en een akoestisch album. Toch kwam er vandaag een aankondiging van een ander nieuw album, Vai/Gash. Opgenomen in 1991, samen met Gash ofwel John Sombrotto. Ik had nog nooit van ‘m gehoord, maar hij is als achtergrondzanger te horen geweest op de Vai-albums Sex & Religion (1993) en Fire Garden (1996).

Bedacht als muziek voor bij het motorrijden en daar kan ik me ook als niet-motorrijder wel wat bij voorstellen. Het meest opmerkelijk is dat je het typische Vai-spel amper terughoort. Het is testosteronrock zonder het stunt- en vliegwerk waar Vai al lang en breed bekend om was. Omdat Sex & Religion rond dezelfde tijd al in de steigers stond heeft is het nooit tot een tournee gekomen. Een aantal jaren later overleed Sombrotto in een motorongeluk en bleef het materiaal op de plank liggen.

Tot nu dus. Vai/Gash verschijnt op 27 januari.

Een reactie

  1. Muziek voor bij het motorrijden is als vloeken in de kerk. Op de motor wil ik, als motorrijder, het gebrul van een dikke een-cilinder of het typische boxergeluid horen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *