George Harrison – Faster

Volgend weekend begint het Formule 1-circus weer. Gek genoeg zijn er bar weinig rocksongs over geschreven, terwijl er wél heel veel over auto’s in het algemeen wordt geschreven en er heel wat rockmuzikanten zijn die de Formule 1 maar wat interessant vinden. In mijn eigen collectie kon ik alleen “Formula One” van Cozy Powell vinden, een instrumental van het album Octopuss.

George Harrison reisde een keer een jaar lang het F1-circus achterna en schreef er een song over voor het album George Harrison uit 1979. De clip laat ook weinig twijfel over de inspiratie. Leuk detail: de chauffeur van de auto waar Harrison in zit is niemand minder dan oud-wereldkampioen Jackie Stewart…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *