Bij mijn favoriete bandjes loop ik zo nu en dan de sites langs om te kijken of ik nog iets gemist heb. Bij Gov’t Mule was dat geen goed nieuws. Er staat op de toerlijst maar één optreden, in mei. Bij Gov’t Mule is er dan iets aan de hand en dat klopt. Voorman Warren Haynes is in het ziekenhuis opgenomen geweest na een Covid-infectie en lijkt nog altijd herstellende. De band heeft zelfs een belangrijk headlineconcert afgelopen januari met gasten en zónder Haynes afgewerkt.

Er zijn natuurlijk muzikanten aan overleden, maar voor een muzikant is long-Covid ook einde carrière. Of Dave Navarro (ex-Peppers, Jane’s Addiction) nog ooit zal optreden is zeer de vraag en bij Haynes wordt dat wellicht dus ook nog afwachten. Jaja, griepje…

Update: Dat zul je altijd zien. Een paar dagen na mijn postje kwam er een aankondiging van een lentetour, te beginnen in mei. Haynes is dus écht hersteld na zijn ziekenhuisopname. Gelukkig maar!