Onlangs werd Bat Out Of Hell opnieuw uitgebracht, nu ingespeeld door The Neverland Express, de liveband van Meat Loaf onder leiding van gitarist/producer Paul Crook en met de titel Paradise Found: Bat Out Of Hell Reignited.

Lijkenpikkerij? Nee dus. Geheel met toestemming van Meat Loaf, zodat de band iets had om mee op tournee te gaan. Dan heb je nog het kleine puntje van de zanger, die vervangen moet worden. Daar werd Caleb Johnson voor uitgekozen. Ooit winnaar van American Idol, maar dat zal ik niet tegen hem gebruiken. Hij blijkt het materiaal prima aan te kunnen en geeft het op momenten een mooi Terence Trent d’Arby/Sananda Maitreya-achtig randje soul extra.

Bat Out Of Hell is wat mij betreft een van de grote klassieke albums en logischerwijs kom je daar niet overheen. In de oorspronkelijke band zaten natuurlijk ook Todd Rundgren en leden van Springsteen’s E Street Band. Tegelijkertijd hoor je goed dat het een band is die het materiaal perfect in de vingers heeft. Bovendien heeft Crook de productie lekker energiek gehouden en het Broadway-element recht gedaan.

Paradise Found: Bat Out Of Hell Reignited is een geweldig uitgevoerde versie van een iconisch album. En dat is eigenlijk best knap.