Yellow Matter Custard – Abbey Road Medley

Jarenlang heb ik meer Beatlescovers in mijn collectie gehad dan originelen. Dat ik inmiddels veranderd, maar liefhebber van covers (Beatles of anderszins) ben ik nog steeds.

De twee albums van Yellow Matter Custard koester ik nog steeds. Neal Morse, Mike Portnoy en Paul Gilbert zijn liefhebber van covers, waarbij Portnoy nog eens een uitgesproken Beatlesfan is. Twee keer speelden ze concerten met alleen Baetlescovers en twee keer werd er een dubbellivealbum van uitgebracht: One Night In New York (2003, met Greg Bisonette als bassist) en One More Night in New York City (2011, met Kasim Sulton als bassist). Deze medley was de laatste helft van cd 2 van One More Night In New York City. Beide dubbel-cd’s laten pure pret op het podium horen, met op de tweede zelfs stemmetjes van Paul Gilbert met een quasi-Liverpools accent en een impromptu Beatlesquiz door Mike Portnoy. Warm aanbevolen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *