Vorige week kwam het bericht dat er een extended versie van het livealbum 24 Nights uitkomt. The Definitive 24 Nights komt op 23 juni uit en gaat in de uitgebreide versie bestaan uit 6 cd’s en drie BluRays, met in totaal 47 tracks in plaats van de 15 op de oorspronkelijke release.

Vaak worden die extended releases toch een beetje volgepropt met alle restjes die ze konden vinden, maar bij 24 Nights was al duidelijk dat er nog veel materiaal moest zijn. Die 24 avonden in de Royal Albert Hall waren immers opgedeeld in secties met verschillende bands: een rockband, een bluestrio, een uitgebreide bluesband en een met orkest. Uiteindelijk was Clapton niet helemaal tevreden en werden een jaar later in die bezettingen nog tracks opgenomen voor het uiteindelijke livealbum. De nieuwe box is in drie secties ingedeeld: Rock, Blues en Orchestral. Van elk van deze zijn ook afzonderlijke dubbel-cd/dvd-varianten te krijgen.

Op 17 mei is alvast de film Across 24 Nights in de bioscopen te zien.