Ozzy Osbourne – Bark At The Moon

Bark At The Moon is na al die jaren nog steeds een van mijn favoriete Ozzy-albums. Zeker, die twee met Randy Rhoads zijn geweldig, maar Jake E. Lee heeft volgens mij veel te weinig credits gekregen voor de manier waarop hij de positie van Rhoads overnam. De rest van de band bestond uit oude rotten (Bob Daisley, Tommy Aldridge en Don Airey) terwijl Lee was pas 25 jaar oud was en alleen even in Rough Cutt had gezeten. Nou ja, en de eerste incarnatie van Dio, maar dat duurde niet lang.

“Bark At The Moon” en een flink deel van de andere songs van het album zijn mede geschreven door Jake E. Lee, maar dankzij Sharon Osbourne heeft hij – net als Bob Daisley – nooit de credits gekregen, en dus ook niet de verdiensten. Beiden werden met één bedrag afgekocht. Daisley nam subtiel wraak: de tekst voor “Now You See It (Now You Don’t)” ging over Sharon. Die had dat alleen niet door…

De Amerikaanse en Europese versies van het album verschillen flink trouwens: in de volgorde van de tracks, maar daarnaast had de Amerikaanse versie de tracks “Slow Down” en “Centre Of Eternity” waar de Europese het heerlijke “Spiders” en “Forever” had. De 2002-versie was een geremixte versie met 10 tracks, namelijk de US-volgorde aangevuld met “Spiders” en “One Up The B-Side”.

In de video is drummer Carmine Appice te zien. Na het ontslag van Lee Kerslake vóór Bark On The Moon werd Tommy Aldridge aangetrokken, maar omdat die teveel tijd nodig had voor zijn studiopartijen werd die ontslagen door Sharon. Nog voor de tournee begon was Appice alweer ontslagen en kwam Aldridge terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *