Foo Fighters – Nothing At All

Dit weekend werd bekend wie de nieuwe drummer van de Foo Fighters is. Het is Josh Freese geworden, een buitengewoon ervaren en veelzijdige sessiedrummer die heeft gespeeld bij bijvoorbeeld Dweezil Zappa, Guns N’Roses, A Perfect Circle en Weezer, Danny Elfman en Sting.

Volgende week verschijnt het album But Here We Are, maar daarop schijnt Dave Grohl zelf het drumwerk voor zijn rekening te hebben genomen. Gezien het bandhoppen dat Freese al zijn hele carrière doet is het nog maar de vraag of hij er bij het volgende album nog bij is. Het zou zomaar kunnen dat Freese vanwege zijn kwaliteiten als tourdrummer is aangezocht, zodat Grohl in alle rust verder kan zoeken naar een vaste drummer.

“Nothing At All” vind ik vooralsnog een beetje Foo Fighters by numbers. Drie en een halve minuut hetzelfde simpele dalende loopje, een beetje met het volume spelen en een enorm meebrulbaar refrein, maar dat is het ook wel.

https://youtu.be/dWMYkVru_QU

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *