Ineens had ik weer een track voor mijn Robert Johnson-playlist. Gov’t Mule, van het livealbum The Deepest End uit 2003, vorige week al mijn weekplaatje.

Dat album was het vervolg op de studioalbums The Deep End, Volume 1 (2001) en The Deep End, Volume 2 (2002). Met die albums werd bassist en medeoprichter van Gov’t Mule Allen Woody herdacht, die in 2000 was overleden. Voor die twee albums werd een indrukwekkende lading bevriende muzikanten aangevoerd voor een al even indrukwekkende reeks eigen tracks en covers. Alleen al de lijst bassisten die meedeed is te lang om helemaal over te nemen, maar het waren onder andere Roger Glover (Deep Purple), Les Claypool (Primus), John Entwistle (The Who), Flea (Red Hot Chili Peppers), Mike Gordon (Phish) en Jack Bruce. Op 3 mei 2003 vond er een concert met heel veel van die bassisten plaats en dat is te vinden op The Deepest End. Op die avond was bij “32-20 Blues” Will Lee (van Letterman’s huisband) de bassist en was het slidegitaarwerk van Sonny Landreth.

Het was eigenlijk als het einde van Gov’t Mule bedoeld. Gelukkig bedachten Warren Haynes en drummer Matt Abts

zich en werden bassist Andy Hess en toetsenist Danny Louis aangezocht voor Gov’t Mule Mark II. Onderstaande opname is met die nieuwe bezetting. Andy Hess verliet de band in 2008 en is sindsdien vervangen door Jorgen Carlsson.

Op 16 juni verschijnt er weer een nieuw studioalbum, Peace…Like A River.