10cc – Feel the Love (Oomachasaooma)

Ze treden nog steeds op, maar in de carrière van 10cc trad al lang geleden de neergang in. Door het vertrek van Kevin Godley en Lol Creme, later door spanningen tussen de twee overgebleven oerleden Graham Gouldman en Eric Stewart en door platenmaatschappijen die producers en muzikanten opdrongen om het geluid geschikt te maken voor de Amerikaanse markt.

En toch, sinds ik een paar jaar geleden ook de latere cd’s van 10cc aanschafte draai ik ook die met enige regelmaat. Met name Windows In The Jungle, een album met daarop de hits “Food For Thought” en “Feel The Love”. Die laatste, met Steve Gadd op de drums, was alleen in Nederland een échte hit. Wat heet: een van hun grootste hier. Leuk detail bij de clip: die is van Godley & Creme, die tegen die tijd weliswaar nog muziek maakten, maar inmiddels veel bekender waren als videoclipmakers door bijvoorbeeld video’s van Duran Duran (“Girls On Film”), Status Quo (“Something ‘Bout You Baby I Like”) en Asia (“Heat Of The Moment). Later zouden daar onder andere The Police, Sting, Eric Clapton, George Harrison en Peter Gabriel bij komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *