Sherinian/Phillips – Aurora Australis

Op 25 augustus verschijnt er een livealbum van deze band. De band, genoemd naar toetsenist Derek Sherinian (Sons Of Apollo, Black Country Communion) en drummer Simon Phillips (The Who, Toto), lijkt nieuw maar is dat niet. Sinds Oceana uit 2011 zijn de albums die Sherinian uitbracht als soloalbums al in hoge mate samenwerkingen tussen Sherinian en Phillips geweest. Phillips was co-producer en meestal ook co-songwriter.

Ook “Aurora Australis” van het laatste ‘solo’album Vortex is geschreven door Sherinian en Phillips en ook de hier zichtbare gitarist Ron “Bumblefoot” Thal (Guns N’Roses, Sons Of Apollo) was op de studioversie al aanwezig. Bassist is Ric Fierabracci, een veteraan die ook al op Vortex speelde, maar ook bij bijvoorbeeld Billy Cobham te horen was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *