Twisted Sister wordt nogal eens onderschat. Zeker, het is popmuziek-op-volume uit dezelfde categorie als Kiss, maar ze hebben nogal wat songs die je alleen maar als ijzersterke anthems kunt omschrijven. Deze meeste bands zouden er voor tekenen om één keer een “We’re Not Gonna Take It” te schrijven.

Onlangs zag ik een documentaire over de band en toen bleek ik ze óók onderschat te hebben. Ik was in de veronderstelling dat ze min of meer per ongeluk doorbraken en dat wisten vast te houden, maar het tegendeel bleek waar. Met name gitarist Jay Jay French en zanger Dee Snider zijn jarenlang bezig geweest om die doorbraak te bewerkstelligen. Ze huurden daarvoor zelfs ooit op eigen kosten een grote zaal in New York af. Toen die doorbraak er eenmaal was, stond het bijna vast dat deze overlevers er voor de lange termijn waren.