Dr. Teeth And The Electric Mayhem – Kodachrome

We hebben heel wat fraaie songs te danken aan de Muppets. Originelen als “It’s Not Easy Being Green” en “The Rainbow Connection”, maar vooral covers, zoals “Bohemian Rhapsody”, “New York State Of Mind” en dit “Kodachrome” van Simon & Garfunkel.

Er is zelfs een hele serie rond Dr. Teeth And The Electric Mayhem. Helaas alleen op Disney+…

Update: Op Amazon Prime is de documentaire Street Gang: How We Got To Sesame Street te vinden, waarin uit de doeken gedaan wordt hoe Sesamstraat (de geboorteplaats van de Muppets) ontstond en wie daar naast Jim Henson een belangrijke rol in speelden. Onder hen Joe Raposo, componist van veel Muppetsmateriaal, waaronder “It’s Not Easy Being Green”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *