Nina Hagen Band – Unbeschreiblich Weiblich

Het titelloze debuut van de Nina Hagen Band draait hier regelmatig zijn rondjes, ook afgelopen week weer. Vooral de grootste hit van de band, “Unbeschreiblich Weiblich” uit 1978, heeft het beste van wat ze te bieden hadden: een goede, puntige rocktrack met uitbundige vocalen en een tekst die niet alleen inhoud heeft, maar ook qua metrum iedereen keer weer perfect past nadat het de Nina Hagen-behandeling heeft gekregen.

Jammer genoeg was het geen lang leven beschoren. Nog voor de opnamen van de opvolger Unbehagen was het eigenlijk al over. De band nam de muziek in Duitsland op, Nina Hagen deed de zang in Zweden en daarna was het voorbij.

Hagen ging solo, maar ging in haar muziek alle kanten op – van Goethe en Apocalyptica tot hardtrance – terwijl haar leven al even hard alle kanten op vloog. De band ging zonder Hagen verder als Spliff. Die band hield min of meer op te bestaan na het vierde album Schwarz auf WeiƟ uit 1984.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *