The Hu feat. William Duvall – This Is Mongol (Warrior Souls)

The Hu is in rap tempo een retecommerciƫle bedoening geworden. Op het tweede album Rumble Of Thunder sneeuwden de heel eigen elementen onder in de veel traditioneler metal die zijn intrede deed. De deluxe edition die er inmiddels van het album is uitgekomen is nog wat erger, met versies die met bekende gasten flink zijn aangepast aan de commercie en waar de traditionele instrumentatie alleen nog een gimmick is.

Het werkt, want ze stonden hier te lande op Pinkpop en over het kanaal op Glastonbury, maar ik vrees dat The Hu voor mij zijn hoogtepunt al gehad heeft. Hopelijk komt er snel een livealbum uit. Van dit optreden in Brussel, bijvoorbeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *