Foghat – Drivin’ On

Foghat heeft het vijftigjarig jubileum al achter de rug. In veel verschillende bezettingen en een tijdlang zelfs met twéé Foghats, maar sinds Rick Rubin ze in 1993 weer tot een reünie wist te bewegen is er met enige regelmaat ook weer nieuw materiaal. Het grote publiek kent alleen “Slow Ride” en misschien ook nog “Fool For The City”, maar op 10 november brengen ze gewoon weer een nieuw album uit, Sonic Mojo.

Zanger Charlie Huhn kondigde vorig jaar zijn muziekpensioen aan, maar gelukkig was zanger/gitarist Scott Holt ook al op het vorige album Under The Influence te horen en hij is de nieuwe frontman. Er staan covers van Willie Dixon, B.B. King en Chuck Berry op het album, maar de Foghat-stijl is in de eigen songs ook nog volledig aanwezig, zoals in “Drivin’ On”, door de band geschreven samen met de eind vorig jaar overleden Savoy Brown-voorman Kim Simmonds.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *