Rush – Time Stand Still

Vorige week had iemand het op Mastodon over het Rush-album Hold Your Fire, dat dat door fans zo’n beetje als slechtste album wordt beschouwd.

Behalve door mij. Weer. Net als bij Queensrÿche’s Dedicated To Chaos, Van Halen – III, Extreme – III Sides To Every Story, Terence Trent D’Arby, Aerosmith – Honkin’ On Bobo en vast nog een heel stel meer. Net als 90125 voor Yes, was Hold Your Fire voor Rush een uitstapje naar wat bijna poprock was, met kortere songs zonder ingewikkelde structuren.

Op een van die songs met een zangeres erbij. Vandaag kwam ik erachter dat dat Aimee Mann was. Een ongewone keuze, want deze Amerikaanse singer-songwriter stond niet bepaald bekend om haar samenwerkingen met rockbands. Later dook ze overigens nóg een keer op op een rockplaat, Steve Vai’s The Story Of Light, in een fraai duet “No More Amsterdam”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *