Sons Of Apollo – Alive

Gitarist Ron “Bumblefoot” Thal heeft afgelopen week bevestigd dat Sons Of Apollo verleden tijd is. “Well, we managed to put out two studio albums and a live album and video, and I hope everybody enjoyed it. Past tense.”

Met vijf muzikanten die heel wat projecten hebben lopen is dat natuurlijk ook al heel wat. Sheehan en Portnoy hebben bijvoorbeeld weer een album uitgebracht met Winery Dogs en zijn nog steeds actief met respectievelijk Mr. Big’s afscheidstournee en The Neal Morse Band, Thal en Sherinian hebben net een livealbum uitgebracht met Sherinian/Phillips en naar verluid komt er ook weer werk aan voor Sherinian voor een nieuw album van Black Country Communion. Jeff Scot Soto tenslotte heeft het project Art Of Anarchy, óók met Thal.

“Alive” is afkomstig van het debuut Psychotic Waltz.

3 reacties

  1. Jammer dat SoA stopt. Ik heb genoten van hun live-optreden met het Plovdiv-orkest. Terwijl ik me op dit moment verloren voel bij Dream Theater. Ik geef dan ook de voorkeur aan Derek S. op keyboard dan Jordan R. Derek is ook meer een gitarist op toetsen, net zoals John Lord m.i. was.

    1. Helemaal eens. Dream Theater vind ik helemaal niet meer interessant sinds het vertrek van Portnoy, omdat Rudess veel te veel ruimte inneemt. Bovendien bestaat zijn spel voor mijn gevoel uit een paar trucjes die eindeloos herhaald worden, waar Sherinian een rocktoetsenist pur sang is.

      1. Je onderschrijft mijn mening. En dan te bedenken dat ik het toetsenspel van Jordan Rudess in Liquid Tension Experiment wel kon waarderen. Nu is het inderdaad het herhalen van hetzelfde kunstje. Derek is een rocktoetsenist. Ik heb jaren geleden Planet X live gezien, met Derek, Dave Larie, Virgel Donatie en Tony McAlpine. En dat was vet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *