Frostbite Orckings – Guardians Of Time

Het kon niet uitblijven: een AI-gegenereerd metalalbum. Van de Frostbite Orckings verschijnt op 22 december The Orckish Eclipse. Het lijkt precies op te leveren wat AI meestal oplevert: een partij clichés in muziek en tekst. In de hitparadepop gaat het nog heel groot worden, want daar is marketing belangrijker dan inspiratie, maar voor echte muziekliefhebbers wordt het de hel op aarde, met de ene na de andere (letterlijk) ongeïnspireerde release. Onlangs kreeg ik een reactie dat de hoes van de nieuwe Steve Lukather wel een AI-afbeelding leek en verdomd als het niet waar is, dat is het ook. Veel gesuggereerde diepgang, maar goed beschouwd weinig samenhang.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *