Vandaag is het precies een jaar geleden dat Dan McCafferty overleed. Als zanger van Nazareth verwierf hij wereldfaam. Op 7 december verschijnt No Turning Back – In Memory of Dan McCafferty, met drie niet eerder uitgebrachte en vier al lang niet meer verkrijgbare songs uit projecten naast Nazareth en twee Nazareth-covers met de Griek Panos Kalifis als zanger.

Daarbij uiteraard ook “Love Hurts”, naast “Hair Of The Dog” de bekendste track van Nazareth. Kalifis houdt zich aan de versie van McCafferty en dat is in dit geval erg belangrijk om te vermelden. Het origineel is namelijk van The Everly Brothers en dat is onvergelijkbaar met wat McCafferty er van maakte. Of op die van een van de vele andere bekende namen die “Love Hurts” coverden zoals Roy Orbison, Gram Parsons, Jim Capaldi, Cher, Don McLean, Pat Boone, Sinéad O’Connor en Rod Stewart. McCafferty maakte er – ondanks dat het een ballad was – een echte rockversie van. Hij maakte het zijn versie, zoals Johnny Cash dat ooit deed met Nine Inch Nails’ “Hurt”.

https://rockofangelsrecords.haulix.com/Media/Link?h=u8YXN/nShLJ2oYkyGlnjZQ==