De Purperen Geilneef heeft niet zoveel covers opgenomen – nou ja, niet uitgebracht – maar had hij minder moeite met covers. Zoals dit “Play That Funky Music”, een nummer van een écht one hit wonder, Wild Cherry. Die band bestond van 1970 tot 1979 en scoorde die ene hit toen ze halverwege de zeventiger jaren hun straight rock-stijl loslieten. Dat leverde zorgde ervoor dat ze een album konden opnemen en het leverde meteen deze kneiter van een hit op.

Maar zoals gezegd dus ook de enige. Een jaar later verscheen het tweede album en dat deed beduidend minder. Dat was een trend die zich doorzette en na vier albums was het over en sluiten voor Wild Cherry. Gitarist Bryan Bassett vertrok naar Foghat (of beter gezegd Lonesome Dave’s Foghat, een afsplitsing), daarna naar Molly Hatchet en vanaf 1999 tot heden in het échte Foghat. De rest van de band heeft emplooi gevonden in andere takken van de muziekbusiness.