Roger Glover & Guests – Love Is All

Eerder deze week draaide ik ‘m weer eens: The Butterfly Ball. In 2020 vertelde Roger Glover over de totstandkoming van The Butterfly Ball And The Grasshopper’s Feast, zoals het voluit heette. Maar ja, dat paste niet meer op de cd, want die was ook nog eens aangevuld met het grootste deel van de tracks van een project van Eddie Hardin, The Wizard’s Covention. (Leuk weetje: de muziek duurde zo lang dat er geen ruimte meer was voor de cd-text die er normaal gesproken voor zorgt dat je in sommige spelers titel en zo te zien krijgt.) Voor beide projecten werd gebruik gemaakt van allerlei muzikanten die direct of indirect vaker iets met Deep Purple te maken hadden. Naast Purple-leden Jon Lord en Glenn Hughes en op dat moment ex-Purple-lid Glover waren dat bijvoorbeeld Ray Fenwick, Mark Nauseef, Eddie Hardin, Tony Ashton en Mo Foster. Als vocalisten waren naast Hughes en Hardin onder andere Ronnie James Dio (uiteraard ook hier), John Lawton (Uriah Heep) en David Coverdale (Deep Purple) te horen.

Alleen deze video is bekend geworden, ook al was het album bedoeld als soundtrack van een animatiefilm. In de praktijk is deze animatie gemaakt op het ritme van de muziek. Kijk maar eens naar de timing bij de salamander die op zijn muil gaat op 1:07. De full-length animatiefilm is uiteindelijk niet van de grond gekomen. The Butterfly Ball was overigens gebaseerd op een prentenboek uit 1973, dat op zijn beurt weer gebaseerd was op een gedicht van William Roscoe uit 1802.

Zonder de video zou het vast niet zo’n klapper geworden zijn, maar muzikaal zit het verdomd knap in elkaar, met allerlei elementen die het een meebrul- en meedeintrack maken.

Een reactie

  1. Ik moet deze cd er weer eens nodig draaien. Was al te lang geleden. Vandaag lang in de auto gezeten en had ook een passend muziekje opstaan. Deep Purple – In concert with the London Symphonic Orchestra. Was een willekeurige keus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *