Mark & Clark Band – Worn Out Piano

Je blijkt muziek helemaal kwijt te kunnen raken. Dit nummer dateert uit 1977, een jaar waarin ik toch al redelijk fanatiek met muziek bezig was, en toch kende ik het niet tot iemand het een paar weken geleden noemde. Het blijkt zelfs al sinds het begin relatief hoog in de Top 2000 te staan – maar ja, daar luister ik niet naar. Het begint als een soort Canterburyprog, er zit Broadway-rock á la Jim Steinman en Meat Loaf in, er zitten Supertrampachtige stukken in, en toch kende ik het niet.

Nou is het ook wel een heel merkwaardig plaatje. Het bandje draaide om de pianospelende tweelingbroers Mark en Clark Seymour. Ze maakten precies één plaat, Double Take uit 1977. Daarbij werden ze bijgestaan door sessiemuzikanten die heel grote carrières aan het opbouwen waren, zoals toetsenist Paul Shaffer, sidekick van David Letterman, producer en toetsenist van The Blues Brothers, te zien in This Is Spinal Tap én bandlid van The Honeydrippers, het doowopbandje van Robert Plant. Misschien nog wel het vreemdst van allemaal: dit was alléén in Nederland een hit, dankzij Frits Spits. Niet in de VS of Engeland, niet in België of Duitsland, alleen in Nederland. De platenbazen hadden daarom geen zin in een vervolg. In hetzelfde jaar kwam Bat Out Of Hell uit en dat deed het toch best aardig….

De broers hebben in tegenstelling tot die sessiemuzikanten vrijwel niets meer opgenomen, maar lijken als pianoduo een prima boterham verdiend te hebben in Las Vegas en omstreken. Top 2000 á gogo zocht ze een keer op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *