Savatage – When The Crowds Are Gone

Een van de weinige dingen die rond Kerst voor hardrockers nog te pruimen is, is Trans-Siberian Orchestra. Maar dat begon eigenlijk met Savatage’s meesterlijke Dead Winter Dead en “Christmas Eve/Sarajevo 12/24”.

Savatage heeft heel wat prima platen uitgebracht, met een steeds wisselende bezetting – waarvan een flink deel overigens tot op de dag van vandaag hun brood onder andere verdient met optredens met Trans-Siberian Orchestra. De eerste Savatage-plaat waarop het geluid dankzij producer Paul O’Neill groter dan groot werd, was Gutter Ballet. En daarop was dit, samen met het titelnummer, de klapper.

Een reactie

  1. Ik ben in de gelukkige omstandigheid geweest om zowel Savatage (Bibob Metalfest), jon Olivia’s Pain (Metropool) als TSO (HMH/AFAS) live te zien zien en het was elke keer genieten. TSO is live te vergelijken met Ayreon Live

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *