Winger – Down Incognito

De laatste weken draai ik Winger’s IV weer helemaal grijs. Het is en blijft voor mij hun beste album, maar bij voorganger Pull was al sprake van een andere sound, weg van de al te makkelijke hairmetalhitjes. Ze kregen goede reviews, maar het album verkocht slecht. Toen de grunge toesloeg en de hairmetal wegvaagde, stopte de band.

In 2000 kwamen ze weer bij elkaar, hoewel de reĆ¼nie door andere werkzaamheden niet echt van de grond kwam. Met de release van IV in 2006 was de herstart definitief. IV had de meeste progressieve elementen in de Winger-discografie, al zijn die elementen sindsdien wat spaarzamer. Niettemin hebben ze een herkenbare en consistente sound ontwikkeld. Nog steeds hairmetal, maar zeker geen formulerock.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *