FFF – Les Magazines / On devient FFFou

Gisteren had ik het al over Franstalige rockmuziek en naast Lazuli hoort FFF (Fédération Française de Fonck) bij mijn Franstalige favorieten. November vorig jaar brachten ze het album I Scream uit, het eerste album sinds het livealbum Vivants uit 1999. Niet in Nederland uitgebracht en het blijft verbazingwekkend hoe weinig je kunt beginnen bij buitenlandse verkooppunten zonder creditcard. Vorige week kreeg ik ‘m binnen (via Ebay) en hoewel ze de eerste drie albums niet overtreffen, is ‘ie fijn.

Bij de liveopnamen van twee nieuwe tracks heeft Marco Prince wel wat moeite met de toonvastheid. Daarnaast is “On Devient FFFou” een hele fijn nummer, maar heeft blijkbaar niemand gehoord dat er in het refrein wel erg veel overeenkomsten zijn met de meest in het oor springende zanglijn van Johnny Guitar Watson’s “A Real Mother For Ya”….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *