Bonamassa, Bogert & Appice – Superstition

“Superstition” is natuurlijk bekend van (en geschreven door) Stevie Wonder, maar eigenlijk zou de track eerst uitgebracht worden door Jeff Beck’s nieuwe powertrio Beck, Bogert & Appice. Dat was de afspraak tussen Beck en Wonder, die beiden actief waren in de sessie waarin “Superstition” werd geschreven. Het debuut van Beck, Bogert & Appice liep vertraging op en Berry Gordy van Motown, die doorhad dat het een enorme hit zou worden, maakte daar handig gebruik van.

De Stevie Wonder-versie kwam uit in oktober 1972, het debuut van Beck, Bogert & Appice pas in maart 1973. Hoewel het Beck was die graag met bassist Tim Bogert en drummer Carmine Appice – de ritmesectie van zowel Vanilla Fudge als Cactus – wilde werken, was hij het ook die in 1974 de stekker eruit trok, middenin de opnamen voor het tweede album.

Deze opname met Joe Bonamassa stamt uit 2007.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *