Erik Grönwall – Rising Force

Yngwie Malmsteen heeft nogal wat denigrerends gezegd over de bijdragen van zangers aan zijn albums. Da’s best jammer, want je kunt toch moeilijk zeggen dat Jeff Scott Soto, Mark Boals, Joe Lynn Turner, Göran Edman, Mats Levén, Doogie White, Tim “Ripper” Owens voor of na hun stint bij Malmsteen geen interessante klussen meer hebben gedaan. Alleen van zanger Mike Vescera kun je zeggen dat Malmsteen het onbetwiste hoogtepunt van zijn carrière was.

Voor mij zijn het eerste album (met Jeff Scott Soto), de twee albums met Joe Lynn Turner en het instrumentale album voor gitaar en orkest de hoogtepunten uit Malmsteen’s carrière. Met Turner nam hij het studioalbum Odyssey op, met daarop “Rising Force”. Erik Grönwall (voorheen van H.E.A.T. en sinds een paar jaar zanger van Skid Row) bracht er kort geleden een cover van uit. Hij houdt zich strak aan de zanglijnen van Turner, maar het is desondanks een indrukwekkende versie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *