Bon Jovi – Legendary

Het vorige album 20/20 was een akelig slap niemendalletje en het nieuwe album Forever (release 7 juni) gaat dezelfde kant op als je dit “Legendary” beluistert. Veel meer dan een vehikel voor een eindeloos herhaald koortje is het niet.

Vanaf 26 april is er een docuserie te zien op Disney+, Thank You, Goodnight: The Bon Jovi Story. Daarbij gaan ze ook in op de volop gedocumenteerde stemproblemen. Voor bassist Hugh McDonald is het mazzel dat hij inmiddels een officieel bandlid is, want bij een eerdere documentaire werd hij zorgvuldig buiten beeld gehouden, ook al stond hij al jaren avond aan avond op het podium. Sterker nog, hij was een van de sessiemuzikanten op de doorbraaksingle Runaway. Toen er daarna een band bij elkaar gezocht moest worden viel Hugh McDonald af, naar verluidt omdat hij niet in het plaatje paste.

Nog even over de stemproblemen: Jon Bon Jovi is geopereerd aan zijn stembanden en heeft dus een nieuw album volgezongen, maar dat is nog wel iets anders dan maanden op tournee. Op dit moment is het nog niet duidelijk of en zo ja, wanneer de band weer op tournee gaat. Het is jammer dat Bon Jovi de firma Jon Bon Jovi is, anders zou ik ze wel eens met Axl Rose willen zien. Komt er eindelijk weer eens een scherp randje aan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *