Mr. Mister – Broken Wings

Kijk nou! De heren waren na 35 jaar (!) weer eens bij elkaar, ter gelegenheid van de zeventigste verjaardag van zanger Richard Page en maakten meteen maar een livevideo. “Broken Wings” was natuurlijk een typische poprockhit uit de dagen dat het allemaal niet bombastisch genoeg kon, maar was weinig mensen beseffen is dat het hier bovengemiddeld getalenteerde muzikanten betreft en dat Mr. Mister albumtracks had die de hitparadepop ver ontstegen. Zanger Richard Page is een veelgevraagd muzikant, achtergrondzanger en songwriter, voor toetsenist Steve George geldt hetzelfde en gitarist Steve Ferris is vooral actief geweest als studiogitarist en engineer.

De drummer is uiteindelijk degene die het meest voor het voetlicht heeft gestaan: Pat Mastelotto werd drummer van King Crimson en KC-gerelateerde projecten als The Crimson Projekct, Stick Men en Tu-Ner. Met Tu-Ner (een band met touch-gitaristen Trey Gunn en Markus Reuter) brengt hij binnenkort het tweede album uit, T2 – Tu-Ner for Lovers. Anders dan de titel suggereert wordt dat bepaald geen James Last-achtig brouwsel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *