Joe Bonamassa – If Heartaches Were Nickels

Het nieuwe album Live At The Hollywood Bowl With Orchestra is afgelopen vrijdag uitgekomen. Zo’n album-met-orkest werkt in mijn ervaring soms wel en soms niet. Als het niet werkt is dat meestal omdat het orkest als duur keyboard gebruikt wordt.

Op dit album mag je het gerust geslaagd noemen. Bonamassa heeft het orkest ingezet op een manier die vergelijkbaar is met hoe Eric Clapton dat op 24 Nights deed: in de arrangementen echt ruimte maken voor het orkest en de arrangementen van de originelen deels echt loslaten.

Omdat Bonamassa vanwege de bijzondere uitvoeringen ook ouder werk in de set heeft opgenomen zit dit “If Heartaches Were Nickels” erbij, een track die Bonamassa in 2000 opnam op zijn debuut A New Day Yesterday. Het origineel is van de Amerikaanse gitarist Kenny Neal van zijn album Hoodoo Moon uit 1994. Die schreef de track overigens niet. Dat was Gov’t Mule’s Warren Haynes. Gov’t Mule bestond nog niet eens in 1994 en zo kon het gebeuren dat Gov’t Mule de track pas opnam voor het album Heavy Load Blues uit 2021…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *