Over MetGitarenEnZo

In 2002 begon ik als weblogger met Komma Punt Net. Dat leidde tot andere schrijfsels bij opinieweblog Sargasso, muziekweblog File Under (met de nick Prikkie) en muziekweblog Ondergewaardeerde Liedjes. En nu dus tot MetGitarenEnZo.nl.

Inmiddels schrijf ik nickloos voor Rockportaal.nl. De meeste recensies die je hier ziet zullen ook daar gepubliceerd zijn. Voor wat ik daar en op Ondergewaardeerde liedjes niet kwijt kan is Twitter erg mooi, maar een weblog nog veel mooier. Ik ben niet zo kort van stof, vandaar.

Verzin je alles wat je post zelf? Welnee joh, ik ben muziekliefhebber en geen journalist. Ik struin alleen dagelijks heel veel sites af, nieuwssites, Reddit, sites van artiesten en labels en ik volg heel veel muziek-Twitteraccounts. Als het een specifiek bericht van één site is, zal ik ook gewoon het linkje plaatsen. Voor de rest heb ik een akelig goed geheugen als het op muziek aankomt en zal ik dat regelmatig aanspreken.

De titel van de site geeft aan wat je hier kunt verwachten. Nou ben ik wel zo eigenwijs dat ik daar net zo makkelijk weer van afwijk, bijvoorbeeld met Ben Folds en Igorrr. Het enige criterium is mijn smaak. Maar die is dan ook uitstekend.


Wat credit-where-credit-is-due-dingetjes: de vormgeving heb ik niet zelf verzonnen, die is afkomstig van het thema Garfunkel van Anders Norén. Hier en daar door mij wat aangepast, maar dat mag geen naam hebben.

De prachtige achtergrondfoto is ook niet van mij, maar van Giacomo Bettiol (JackBet), onder een Creative Commons-licentie. De foto is in zijn volle glorie op Flickr te bewonderen.


Zeg Eric, ik  maak ook muziek, wil je die ook bespreken? Nou, misschien wel. Kijk eerst eens of je in mijn recensies voor hier of op Rockportaal aanknopingspunten ziet voor je muziek. Sommige muziek doet me gewoon per definitie niets en dan is een recensie zonde van de moeite voor ons allebei. Misschien kun je je muziek dan beter direct naar Rockportaal sturen, zodat een van de andere recensenten het bespreekt. Of neem even contact met me op: eric@metgitarenenzo.nl. Via Twitter kan ook, op @MetGitarenEnZo.

Oh, en recensies worden op Rockportaal geplaatst én hier. Twee voor de prijs van een! De prijs is overigens niet meer dan een promo-cd of (goede kwaliteit) mp3’s.


Hey Eric, I make music as well, would you like to review it? Well, perhaps. Check my other reviews here, or at Rockportaal whether you think I’ll like your music, or if you are better off with another reviewer. Some music simply doesn’t do anything for me and a review would be a waste of time for you and for me. Perhaps you’re better off sending your music to Rockportaal instead, where we have several other equally friendly reviewers. You can also contact me on eric@metgitarenenzo.nl  or on my Twitter account @MetGitarenEnZo.

By the way, reviews will be published on Rockportaal as well as here. Two for the price of one! Though the price is no more dan a promo copy or (decent quality) mp3’s.

5 Comments

Je toevoegingen →

  1. Is het ook mogelijk de kolommen op de homepage te verschalen, zodat het ook goed leesbaar is op tablet en smartphone. Nu is volgens mij de kolombreedte gefixeerd.

    • De kolommen blijven even breed, maar het aantal kolommen wordt waar nodig aangepast. Allebei gaat volgens mij tot ongelukken leiden. Op de pagina’s zelf schaalt de tekst als het goed is wel, al ben je daar ook gebonden aan de breedte van afbeeldingen en video’s.

      • Op andere fora, waar ik actief ben, zijn plaatjes of filmpjes ongeacht bron/hosters geen probleem. Ook in het scherm waar ik nu bezig ben, is inzoomen niet mogelijk. Blijkbaar is overal in het ontwerp / bron van deze site de totale breedte gefixeerd. Op de 1e pagina blijf ik onder alle omstandigheden ( bij mijn Android-tablet) 3 kolommen zien. Ik kan niet inzoomen op eentje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© 2018 MetGitarenEnZo. Thema door Anders Norén.