Airless – 2nd Round

airless-2nd_round.jpgZo, schijfje d’rin, balkondeur open, krantje en koffie d’rbij, mijn ochtend – nou ja, middag – kan beginnen. Hmm, AOR dus, dat Spaanse Airless. ’s Kijken. “Vooral hoge inkomens profiteren”. Dat was te voorspellen. “Wandelbeleid”, leuk stukkie van Jan Mulder. – Het hoeveelste nummer is dit eigenlijk? – “Bolton stookt onrust met kritiek op hervorming VN”, mja, dat is het enige waar ‘ie voor is aangesteld, lijkt me logisch. – Ik moet toch even meer op de muziek letten, ik krijg er weinig van mee. – “Hevige machtsstrijd om garderobe Manneken Pis”, hihi, grappig. – Het klinkt best leuk dat Airless, maar het blijft niet hangen. – “Tuchtzaak tegen accountants”, straks toch eens kijken welke kantoren, misschien ken ik ze wel, als oud-belastingadviseur. – Hee, wat grappig, dit orkestrale stuk, zouden ze vaker moeten doen. – “Tennisbaas niet naar Tsjechië”, lijkt me terecht, die zie je anders nooit meer terug. – Hè, is ‘ie nou al afgelopen die cd? Nou ja, straks nog maar eens luisteren.
Maar nee, de tweede keer verliep ongeveer hetzelfde, net zoals de derde. Airless zet op het tweede album 2nd Round een degelijke partij AOR neer zonder té braafjes en te soft te worden, maar het probleem zit hem in de composities. Die zijn zo voorspelbaar dat het mij niet lukte om m’n aandacht erbij te houden. De uitvoering is eigenlijk ook al zo. Niet slecht, dan zou het óók opvallen, maar domweg niet inventief genoeg om de aandacht vast te houden. Voor de echte AOR-diehards, zullen we maar zeggen.


mij=Lion Music / Bertus

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *