Philip Bardowell – In The Cut

philip_bardowell-in_the_cut.jpgAl een hele tijd lag de cd van Philip Bardowell onaangeroerd te wachten op een luisterbeurt. Maar ja, er kwamen nogal wat andere leuke dingen voorbij. Bovendien was ik niet erg in de stemming voor weer zo’n gladde Amerikaanse college radio-act. Maar het tij keerde. Plots was er uitzicht op werk, het weer bleef ook alsmaar heel zonnig, dus mijn stemming verbeterde aanzienlijk. Vooruit dan maar, de cd-speler in met dat ding. Mijn inschatting was helemaal juist. Glad, typisch Amerikaans, college radio-rock. Maar bij deze stemming reuze lekker! Toch eens opzoeken wie die Bardowell is. Joh! Met Jan & Dean gewerkt, met Mike Love van de Beach Boys, Peter Criss en Ace Frehley van Kiss, tjonge! Eens kijken bij de tour dates. ‘Join Philip every Sunday as Worship Leader at The Gate!’ Huh!? Dat verklaart wel die knakker Jesus die een keer of wat langskwam. Maar goed, als ‘ie dat met overgave kan zingen vind ik het best. Nou, dat doet ‘íe, en hoe! Eigen songs, maar ook songs van grootheden als Stan Bush en Jim Peterik (Survivor,Pride of Lions). Zijn stem zit ergens tussen Steve Perry en Lou Gramm in, wat bij songs als deze natuurlijk alleen maar een aanbeveling is. Het resultaat is zo voorspelbaar als wat, maar het levert wel erg prettig in het gehoor liggende songs op, ergens tussen Foreigner en Survivor. Fragmenten heb je na zo’n omschrijving eigenlijk niet meer nodig om te weten of het iets voor je is of niet. Een typisch Amerikaans marketingproduct, zeker, maar als het allemaal van deze kwaliteit is: laat maar komen! Zeker als de omstandigheden een beetje blijven meewerken…


mij=Frontiers / Rough Trade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *