Waco Brothers – Freedom and Weep

waco_brothers-freedom_and_weep.jpgBij de naam Waco Brothers denk ik meteen aan godsdienstwaanzinnigen, complottheorieën en Amerikanen die eigen staatjes beginnen. Wanneer ik lees dat dit een bandje is van Jon Langford, de gitarist van de Amerikanse punkers The Mekons, begrijp ik dat het juist een sneer in die richting is. Ik ga er eens goed voor zitten om een flinke bak herrie om mijn oren gesmeten te krijgen. Mijn verbazing is dan ook groot wanneer het gewoon countryrock blijkt te zijn. Gewoon countryrock, ja, want er is werkelijk geen vleugje punk te ontdekken. Nou ben ik niet direct een punkliefhebber, maar de energie van de punk kan ik zeer waarderen. Helaas ontbreekt die op dit Freedom and Weep volledig. En wat nog vervelender is: ik krijg ernstig de indruk dat die er live wèl zal zijn en dat het dus best leuk had kúnnen zijn. Op deze studio-cd is het echter niet meer dan standaard countryrock. Zang (van drie verschillende heren) met de typische countrysnik, veel pedal steel gitaar en mandoline, veelal mid-tempo, daar heb je het wel mee gehad. Verder niks? Nee, niet echt. Misschien best leuk voor fervente countryrockers, maar iedereen die verrast wil worden door een spannende crossover tussen country enerzijds en punk en wat-dan-ook anderzijds, zal bedrogen uitkomen. Freedom and Sleep…


mij=Bloodshot / Bertus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *